Läs mera
Pressröster
Åter till startsidan

Aktuella böcker
 
   

Medan sorgen läker
Hur du kan förstå och hjälpa din vän som sörjer
av Kerstin Propper

Konkret omtanke underlättar den läkning som är sorgens mål. När en människa dör väcks medkänslan med de efterlevande. I korta små berättelser skildras deras olika känslor och svårigheter. Vad ska omgivningen tänka på när man vill visa sin omtanke på ett mer påtagligt sätt? Hur kan man lindra så att sorgen inte gör så ont? Har den sörjande några specifika behov som går att tillgodose?

Denna lilla tröstebok är skriven av Kerstin Propper med mångårig erfarenhet som präst. Några kapitel: Inte längre två, Om någon tagit sitt liv, Utan förvarning, Visa sin sorg, Barn som sörjer, Skuld och ånger, Varför? Börja om.

Pris 195 kr

Beställ

Bokfakta
Utgivningsdatum dec. 2003
Inbunden, 170 sidor
ISBN 9197166669
   

Starka kvinnors längtan efter starka män 
av Maja Storch

Dagens starka kvinna är aktiv, välutbildad och framgångsrik. Hon längtar efter ett tryggt förhållande med en jämbördig partner. Men kärlekslivet blir ofta fyllt av konflikter eftersom hon omedvetet sitter fast i saboterande gamla mönster. Hon trånar efter den farliga ensamvargen. Om hon lyckas tämja vargen tröttnar hon snart eftersom knähunden tråkar ut henne. När hon hittar en normal hänsynsfull karl som går att leva med blir hon rädd att mista sitt oberoende och tar till flykten.

Psykologen Maja Storch diskuterar orsakerna till detta dilemma och vad den starka kvinnan kan göra för att få ett fungerande samliv. Denna tyska bestseller har översatts till ett flertal språk.

Pris 195:-

Beställ

Bokfakta
2002 andra tryckningen
Utgivningsdatum nov. 2001
Inbunden, 167 sidor
Originalets titel: Die Sehnsucht der starken Frau nach dem starken Mann, 2000
Översättning: Kerstin Propper
ISBN 9197166642
   
Nästa
 
Upp