Tillbaka till aktuella böcker
Beställ
Tillbaka till början
Till startsidan

Om författaren:

Maja Storch (f. 1958), som skrivit Starka kvinnors längtan efter starka män är jungiansk psykoanalytiker, Dr. Phil., och psykoterapeut med egen praktik i Sydtyskland. Efter framgången med boken är hon en eftersökt föredragshållare. Maja Storch är vetenskapligt knuten till universitetet i Zürich.
Fler pressröster om Starka kvinnors längtan


Ur recension av Ulla Plank i Coniunctio

Genom många exempel från sina egna och sina väninnors erfarenheter, men också genom exempel från sin egen praktik, visar Maja Storch på hur den starka kvinnan själv saboterar sina kärleksrelationer. I boken visar författaren också på en väg ur detta dilemma. Först sedan kvinnan frigjort sig från den inre konflikten, och tagit till sig att det också finns en inre svag flicka som vill få utrymme, först då kan hon finna en jämbördig partner och slipper fly från kärleken, bli offer eller föra strid.
Det är en spännande läsresa Maja Storch bjuder på, för läsare av båda könen! Hon bjuder på sig själv, och det är lätt att ta till sig det hon säger.


Ur artikel av Eva Sanner i HÄLSA

Stark kvinna söker stark man – men varför lämnar hon honom? Starka kvinnor är framgångsrika utåt, men kan ofta ha problem med att hitta ”den rätte”. Genom att lära känna sin egen sårbarhet kan dessa kvinnor skapa relationer som håller … Svaghet väcker förakt även hos henne – särskilt hennes egen. Hon lär sig att inte visa eller ens känna dessa känslor … Dugligheten en stark kvinna har utvecklat kan vara ett sätt att få godkännande och uppskattning av det motsatta könet. Bakom den kompetenta masken sitter inte sällan en liten flicka som inte har någon självkänsla. Många kvinnor med denna bakgrund blir framgångsrika i yrkeslivet. De är vana vid att inte lyssna till sina egna behov, utan kan jobba hårt och koncentrerat mot mål som inte är deras egna. De tycker aldrig att de anstränger sig tillräckligt mycket.

Ur artikel av Margareta Hall i Amelia
Hon är en modern kvinna – skärpt och självständig. Hon har full koll på allt … utom kärleken. För när det kommer till män blir hon så ofta besviken och sårad.
Varför har din starka väninna (och kanske du själv?) ett så trassligt kärleksliv?
– Du bär svaret inom dig, säger psykologen Maja Storch i en ny bok.
Du starka glada nya kvinna, du som lärt dig ta för dig. Som är nyfiken på livet och har råd att vara det med egna inkomster, du som lever som du vill, fritt och självständigt på egna villkor …
Du fixar allt. Utom i det mest privata. Kärleken och tvåsamheten. Dina förälskelser slutar i katastrof eller kris. Varför kan du inte få till det i känslornas landskap …

Ur recension av Christina Sedwall i Uppsala Nya Tidning
Starka kvinnor förälskar sig ofta i fel sorts män. Det är i alla fall den erfarenhet som den tyska psykologen Maja Storch, rådgivare i samlevnadsfrågor har. Nu har hon skrivit en bok om varför och därmed också presenterat en lösning.
För att bena ut de bekymmer hon sett i sitt arbete och bland väninnor tar hon hjälp av psykoanalytikern C G Jung. Det gör att Maja Storchs bok skiljer sig markant från de flesta andra relationsböcker.

Upp

Till startsidan
Nästa